Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@09:16:56 GMT

چرا برق ایران به این روز افتاد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۰۲۴۳۴

از ابتدای خرداد امسال و همزمان با آغاز فصل گرما، وزارت نیرو اعلام کرد که با توجه به کمبود ظرفیت تولید برق در قیاس با میزان مصرف ناچار به اعمال برخی خاموشی‌ها خواهد بود. اعمال خاموشی‌های جدید در هفته گذشته و در اوج گرما نیز به افزایش نارضایتی مردم منجر شد، هرچند این وزارتخانه در روزهای گذشته اعلام کرده در تلاش است خاموشی ها را به حداقل برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود آنکه در روزهای ابتدایی خاموشی‌ها، از رمزارزها به عنوان عامل اصلی یاد می‌شد اما آمارها مشخص کرد که این فن آوری جدید سهم محدودی از ظرفیت شبکه را به خود مشغول کرده و علت اصلی را باید در نبود سرمایه گذاری کافی و افزایش مصرف جست و جو کرد.

گزارش جدید اتاق بازرگانی تهران نیز نشان می‌دهد که میزان افزایش تولید برق در ایران متناسب با روند افزایش مصرف نبوده است. بر این اساس، از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۹، جز یک سال، در سایر سال‌ها میزان تولید برق کشور رو به افزایش بوده و میانگین رشد سالانه چهار درصد را به ثبت رسانده است.

در سال ۱۳۹۹، میزان کل برق تولیدی، ۳۴۱ میلیارد کیلووات ساعت بوده که نسبت به سال قبل افزایش چهار درصدی را نشان می‌دهد.

میزان فروش داخلی برق نیز در این مدت افزایش یافته است. در سال ۱۳۹۹، ۲۸۷ میلیارد کیلووات ساعت برق فروش داخلی شده که نسبت به سال قبل رشدی حدودا ۵.۷درصدی را نشان می‌دهد. میانگین فروش برق داخلی نیز در این پنج سال رشدی حدودا ۴.۸ درصدی داشته که باز هم نسبت به رشد تولید، با سرعت بیشتری افزایش یافته است.

در پنج ساله گذشته، نسبت فروش داخلی به تولید، همواره بالای ۸۰ درصد بوده اما این عدد در سال ١٣٩٩ به بالاترین سطح خود یعنی ۸۴ درصد رسیده که نشان دهنده زنگ خطر عملکرد سال قبل برای امسال بوده که بخشی از خاموشی‌ها را تشریح می‌کند. این در حالی است که در سال گذشته تحت تاثیر شیوع کرونا، اعمال برخی محدودیت‌ها می‌توانست به کاهش مصرف برق منجر شود که در عمل اینگونه نشد.

موضوع دیگری که شرایط به وجود آمده در هفته‌های گذشته را تشریح می‌کند، محدودیت‌های دولت در سال‌های گذشته بوده است. براوردها نشان می‌دهد که در پنج سال اخیر ۶۰ درصد از برق کشور را سایر موسسات و تنها ۴۰ درصد را وزارت نیرو تولید کرده است. به این ترتیب بخش خصوصی یا سایر بخش‌های فعال در عرصه تولید برق، نسبت به وزارت نیرو بیشتر شبکه را تامین کرده‌اند.

این در حالی است که در سال١٣٩٩ ، میزان تولید برق موسسات ۱۱ درصد افزایش یافته و میزان تولید برق وزارت نیرو، چهار درصد کاهش یافته است. به این ترتیب این کاهش ظرفیت وزارتخانه خود عاملی برای نرسیدن به سطح تولید لازم برای پاسخگو بودن نیازهای مردم بوده است.

در این گزارش همچنین به میزان تولید برق بر حسب نیروگاه در هفت سال گذشته نیز اشاره شده است. به این ترتیب نیروگاه‌هایگازی و چرخه طبیعی اصلی‌ترین سهم را در این میان داشته‌اند و پس از آن نیروگاه‌های بخاری و آبی، دیزلی، بادی و اتمی قرار دارند. آنچه در آمار سال گذشته عجیب است، افزایش ۵۵ درصدی تولید برق در نیروگاه‌های آبی، دیزلی، بادی و اتمی بوده که با این وجود نتوانسته ظرفیت لازم برای تامین نیازها را براورده کند.

در حوزه تجارت برق نیز اتاق تهران آخرین بررسی‌ها را منتشر کرده که نشان می‌دهد در یک بازه هفت ساله، همواره تراز تجاری ایران در حوزه برق مثبت بوده است. در سال ١٣٩٩ ، کل تجارت برق ایران، ۱۲.۵ میلیارد کیلووات ساعت بوده که ۹.۸ میلیارد آن صادرات و ۲.۷ میلیارد آن واردات بوده است.

روند صادرات برق ایران در سال ١٣٩٩ ، حدودا ۲۲ درصد افزایش یافته و میزان واردات نیز حدودا دو برابر شده است.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: میزان تولید برق افزایش یافته نشان می دهد وزارت نیرو خاموشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۲۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود

نایب رئیس اتحادیه گل و گیاه مازندران با اشاره به برنامه‌ریزی برای افزایش صادرات گل و گیاه این استان در طی سال‌های آتی گفت: میزان صادرات گل و گیاه مازندران به اندازه ۱۰ درصد تولیدات استان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، الیاس لاریجانی، امروز_یکشنبه نهم اردیبهشت_ در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران یکی از بخش‌های زنجیره ارزش در این استان را با توجه به ظرفیت مازندران در تولید برگ شاخه بریده و گیاهان زینتی دانست و اظهار کرد: این تولیدات استان در سطح کشور به همین سبب بالاترین میزان تولید را دارد.

وی افزود: با توجه به ظرفیت این استان و برگزاری نمایشگاه‌ها و نیز ایجاد انگیزه در میان تولیدکنندگان، امیدواریم در سال‌های آتی میزان صادرات گل و گیاه مازندران بیش از ۲۰ درصد رشد می‌کند.

نایب رئیس اتحادیه گل و گیاه مازندران میزان صادرات گل و گیاه این استان را به اندازه ۱۰ درصد تولیدات مازندران دانست و گفت: هم‌اکنون در این استان شش‌هزار بهره‌بردار در سطح ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی و باغی استان در بخش تولید گل و گیاه مشغول به فعالیت هستند.

لاریجانی ادامه داد: میزان تولید گل و گیاه مازندران در سه بخش در مقام اول کشور قرار دارد.

وی با بیان اینکه صادرات گل و گیاه مازندران به کشورهای حاشیه خزر، کشور عراق و حاشیه خلیج فارس صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: امیدواریم با اقدامات صورت گرفته میزان صادرات گل و گیاه مازندران و کشورهای هدف صادراتی این استان افزایش پیدا کند.

کد خبر 748823

دیگر خبرها

  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • تحقق ۶۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای چهارمحال و بختیاری
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • بر اساس آمار سازمان ثبت احوال؛ سال گذشته مردان بیشتر فوت کردند
  • مردم خراسان رضوی سال گذشته ۱۳۶ میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت